Paprika-Artisokkaleipäset

Olimme jo hyvää vauhtia valmistamassa uusia artisokkareseptejä, kun rajummanlaiset flunssat pakottivat meidät molemmat lepäämään. Siksi blogissa onkin viime viikot vietetty hiljaiseloa.

Artisokasta puheen ollen, oletko kokannut jo kapris-artisokkapastaa ohjeellamme?

Valitettavasti toipilaana ollessamme emme ole päässeet kokkaamaan uutta, mutta takataskusta löytyy onneksi tämä artisokkaleipästen resepti.

Raaka-aineet

leipätaikina:

2 dl ruisjauho
3 dl vehnäjauho
3 dl kaurajauho
1 pussi kuivahiivaa
4 dl vettä
2 tl suolaa
5 rkl oliiviöljyä
2 rkl leipäsiirappia
1-2 tl rosmariinia

päälle:
artisokan sydämiä
punaista paprikaa
vihreitä oliiveja

Lämmitä vesi 40-45 asteiseksi. Lisää kuivahiiva ensin jauhojen sekaan ja sitten jauhot veteen. Sekoita ja lisää joukkoon suola, oliiviöljy, leipäsiirappi sekä rosmariini. Peitä taikinakulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kun taikina on noussut tarpeeksi, taputtele siitä pikku leipäsiä pellille. Asettele päälle pilkotut artisokansydämet, paprikat ja oliivit. Voit pirskotella leiville vielä hieman leipäsiirappia ja oliiviöljyä.

Paista uunissa n. 225 asteessa 10 minuuttia tai kunnes leivät ovat kauniin ruskeita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *