Kapris-artisokkapasta

Yksi viehättävimmistä ruoka-aineista on mielestämme latva-artisokka. Jokin aika sitten valmistimme sosekeittoa maa-artisokasta. Latva-artisokka ja maa-artisokka eivät, yllättävää kyllä, ole läheistä sukua toisilleen.

Miksi sitten juuri latva-artisokka? Siinä on oma mielenkiintoinen makunsa ja rakenteensa. Se sopii niin pitsan kuin leivänkin päälle tai sitä voi nauttia ihan sellaisenaan. Latva-artisokkaa on helppo ostaa säilykkeenä, mutta sitä löytyy myös tuoreena ja jopa kotimaisena versiona vihannesosastolta.

Pari seuraavaa reseptiä saivat siis inspiraationsa latva-artisokasta. Nyt ensimmäiseksi tarjoilemme sitä pastan kanssa.

Raaka-aineet

gluteenitonta spagettia kahdelle
2 dl säilöttyä latva-artisokkaa
2 valkosipulin kynttä
2 aurinkokuivattua tomaattia
1 rkl kapriksia
muutama murskattu roseepippuri
suolaa
1/3 tl mustapippuria
ravintohiivahiutaleita

Laita pasta suolattuun veteen kiehumaan. Pilko artisokat sopiviksi suupaloiksi ja hienonna valkosipulit sekä tomaatit. Kaada paistinpannulle aurinkokuivatun tomaatin säilykepurkista jäävää öljyä tai oliiviöljyä. Lämmitä artisokat, valkosipulit ja tomaatit pannulla miedolla lämmöllä.

Kun pasta on valmista, lisää se pannulle yhdessä kapristen kanssa. Mausta suolalla, pippureilla ja ripottele halutessasi joukkoon ravintohiivahiutaleita.

Kapris-artisokkapasta - Vegevaara.fi

Jatkoa luvassa! Mitä muuta sinun mielestäsi latva-artisokasta voisi valmistaa? Vinkkaahan meille – ehkä keksimme siitä reseptin blogiin.

Seuraa Vegevaaraa somessa:

Facebook / Instagram / Pinterest

One thought on “Kapris-artisokkapasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *